torsdag 25 februari 2010

Hemmadag med mamma =)

Idag är mamma och jag hemma och myser. Mamma har plockat undan lite och sen damsög hon oxå. Jag har mest sprungit runt......efter lunchen så satte vi oss i soffan och myste lite och då somnade jag i mammas knä. Jag sov middag i 2½ timma idag (fast i min säng).

Här kommer det lite nya bilder från den sista tiden:

....testar pappas dator.

......dessa kläder har jag valt alldeles själv, dom är från Coop Forum och det var halva reapriset (nästan gratis =))

......pappa brukar ha lurar när han tittar på tv ibland och då vill ju jag oxå prova.

......lördagsgodis hos farmor =)

....hjälper farmor med disken.

......sömntuta.

Det var det hela för idag tror jag.....nu skall mamma och jag gå upp på övervåningen och greja lite.
Tjingeling
ELLA



onsdag 24 februari 2010

Besökt farmor i Strängnäs =)

Oj vad tiden går, ibland har man liksom inte tid att göra några inlägg på bloggen......men nu kommer det lite nytt i alla fall.

Helgen som var så var i hos farmor i strängnäs och hälsade på......det var roligt som vanligt. Det som är mest roligt är att man får göra så mycket saker som man kanske inte får hemma. Visst får jag vara med vid köksbänken och vispa och röra eller vad det nu kan vara men hos farmor så får man stå vid bänken och bladda med vatten hur mycket man vill....det är ju sååååå roligt.

Det snöade ju även i Strängnäs i helgen och har man snö så kan man ju åka pulka:

Skriver mer en annan dag.

Kram kram

ELLA

onsdag 17 februari 2010

Snowracer med fart =)

I helgen som var så hade vi ju min faster och farbror på besök och då blev det lite uteaktiviteter.

Här kommer det ett litet klipp på det.

Idag har mamma, mormor och jag varit på Coop i Nyköping och handlatvår skor till mig för halva reapriset......det ni. Lite kläder blev det ju såklart oxå men dom visar jag en annan gång.

Nu är det visst läggdags för mig.

Gonatt

Ella

söndag 14 februari 2010

Lite nya bilder =)

Nu har snart helgen gott och jag har haft riktigt roligt.

I fredags så kom morfar,mormor moster,morbror och kusinerna till....mamma bjöd på kycklingwraps. Det var gott. efter maten så likte vi en stund sen var det dags för tvagnig för oss barn....kan ni tänke er att vi fick plats alla tre i badkaret, tur att vi inte är så stora ännu.


Sen igår kom farbror Anders och faster Emily till oss och då började vi ju såklart med att fika.
Mamma hade köpt dom nya ballerina kakorna (kladdkaka) och dom var JÄTTE GODA =) =)



Sen gick vi ner till farfar och Margaretha och god mat och god paj till efterrätt.
Men på vägen dit så passade jag på att ta ett par åk i pulkabacken...det var kul.

Det skall bli spännande att se vad denna söndag innehåller för något roligt att bjuda på.
Kram kram
Ella

torsdag 11 februari 2010

Dorktorbesök och ny hostmedicin =(

Ja jag har ju varit sjuk i helgen igen och hållt pappa vaken på nätterna, så i måndags när mamma gick på långledigt så tog hon med sig pappa och mig och åkte till doktorn så nu har jag fått en dunder hostmedicin och hostan är nästan som bortblåst....skönt.

Det blir ett litet inlägg idag men här kommer det lite nya bilder i allafall.

.....jag har hjälpt mamma att duka =)
.....Törnrosa =)
......Törnrosa igen =)
.....pappa och jag dricker smothie....
...yes...kanongott.

Skriver mer en anna dag. Trevlig helg på er.
Kram Kram
ELLA


söndag 7 februari 2010

Fika med Hugo & Olle =), sen sjuk IGEN =(

Veckan som har gått har varit jätterolig......men slutet på veckan ite lika rolig.

I måndags så var vi hemma och tog det lugnt mamma och jag. Tisdag och onsdag var jag på dagis. På onsdagen när mamma hämtade mig så hade det kommit så mycket snö så det gick knappt att köra med bilen här i Stigtomta......många var det som körde fast.

I torsdags em så var mamma och jag hos Hugo och hans mamma nina och fikade och det var jätteroligt. Vi busade jättemycket när vi skulle fika.....så pass att mammorna fick säga åt oss på skarpen att sluta.

Här kommer det en liten filmsnutt på buseriet:

Sen i fredags så kome Olle och hans mamma Linda på besök på em, ja såklart att Hugo och hans mamma oxå kom fika. Lite kul är det eftersom vi ju har träffats sen vi låg i våra mammors magar....hoppas att vi kommer att träffas i många år framöver.

Måste ju tala om att jag är sjuk igen och skall vara hemma från dagis i morgon igen. Mamma skall ringa vårdcentralen och fråga om någon annan hostmedicin så att vi kan sova på nätterna. Mamma jobbar sin sista natt i natt så pappa och jag har kompat ihop i helgen på dagarna när mamma har sovit......fats jag har sovit middag bredvid mamma i helgen. Det är så mysigt tycker jag och mamma oxå vet jag...för det har jag hört att hon sagt till pappa =)

Tjingeling för denna gång

ELLA

torsdag 4 februari 2010

Plåster, spruta, mumin, Pippi &..........

Hoppsan vad länge det var sen jag skrev något här.....det skall jag ändra på just nu.

Det händer så mycket hela tiden men jaf skall försöka komma ihåg vad som hänt sen jag skrev här sist. Först måste jag ju berätta om att min min lilla Molly som ramlade ur soffan en kväll och slog sig på exakt samma ställa som jag hade gjort tidigare på dagen....men det gick bra...mamma lagade henne med lite plåster, oxå dompå samma ställa som jag hade mina.....snacka om otur.





Plåstrena undersöktes & jämfördes en lång stund vill jag lova =)

Mormor kom förbi en dag med lite Mumin kläder som hon köpt när hon var på stan......jag blev jätteglad för mumin tycker jag ju om......och det bästa var det där 5-packet med trosor. Jag provade allihopa helt själv, sen provade vi en dag hos mormor och morfar att vara utan blöja och ha trosor istället men det blev inte någon jätte lycka direkt.....mamma säger att vi nog skall vänta tills det är lite varmare ute. Men jag kissar på toaletten och pottan lite nu och då....så lite framåt går det i allafall =)



...strl 86/92 dom är pyttesmå)

Förra veckan tog mamma och jag med oss mormor och morfar och åkte till Eskilstuna över dagen...vi var och köpte ett Pippi Långstrump hus till mig (från Blocket)......det var en massa grejer med till huset och allt gick på lika mycket som vad bara huset skulle ha kostat (400 :-). När vi kom hem till Nyköping igen så åkte vi och tog influensavaccinspruta...oj långt ord...numero 2 och jag var jätteduktig och sa nästan ingenting....Väl hemma i Stigtomta så tvättade mamma av Pippi huset så att jag kunde leka med det. Jag lekte med det resten av kvällen......

......supernöjd...

Med sprutan så kommer det feber säger dom som vet......och det hade jag dagen efter såklart.
som tur var var den inte så hög som efter spruta nr 1 och denna gång gick det över tills dagen efter.....så nu är allt bara frid och fröjd igen.
KRAM KRAM
ELLA