onsdag 30 juni 2010

Midsommar på landet =)

Så var midsommar över för denna gång......tänk att det är ett helt år till nästa gång.

Vi firade i allafall midsommar nere i stugan som vi brukar göra. Mormor, morfar, moster, morbror & kusinerna Lowe och Saga var oxå där. Mamma hade ju jobbat natten till midsommarafton så när hon kom hem kl 07:30så packade vi in oss i bilen och åkte ner till landet. Jag själv vaknade kl 05:00 den morgonen så jag var lite trött på em men jag ville inte sova så det blev till att gå och lägga sig tidigt den kvällen.

Här kommer min midsommarafton i bilder:

Väl nere på landet så började vi med att åka lövade grållar som vi alltid gör på midsommarafton...i år var det nog 9 st grållar som var med. Spännande men samtidigt lite läskigt......

......moster Tussa hade gjort såååå fina kransar till oss barn så det blev fotografering på trappen med kransarna på......
.....om vi pussar Lowe så kanske det kommer en varsinn liten prins till oss.....
.....det är svårt att sitta stilla när man är liten.

Självklart så passade vi på att bada i våran fina pool som vi har nere på landet.
Har varit på dagis nu två dagar men nu är jag ledig retsen av veckan och imorgon så skall vi nog åka till mammas bästa kompis Pernilla i Linköping och titta på deras nya hus.

Nej nu säger mamma att det är dags att äta så då är det väl bäst att sluta skriva och gå och äta, grillat kött och potatis i ung står det på menyn ikväll.

Tjingeling
ELLA

onsdag 16 juni 2010

En dag med Saga =)

Jag behöver väl inte säga så mycket om överskriften idag för den säger väl sig själv antar jag. Men fredag förra veckan så var mamma och jag barnvakt åt min lilla kusin Saga.

Det var roligt nästan hela tiden......vi är ju inte sams hela tiden förståss och när vi inte är det så blir mamma lite arg på oss. Jag är ju mitt i min värsta trots period just nu så mamma blir lite trött på oss barn när vi inte kan hålla sams...och det här var just en sådan dag då mamma sa att jag var stört omöjlig. Men stundtals så hade vi riktigt roligt Saga och jag.

Vi började dagen med att duka picknick på vårat soffbord.......
....man behöver en liten paus......
.....om man skall orka sätta igång och busa igen.
Efter att vi hade sovit lite middag så fick vi sitta på övervåningen med mamma medans hon pysslade.....vi satt stilla en stund i allafall.....


Senare på em gick vi till dagis för att hämta Lowe (Sagas storebror).....väl hemma gjorde pappa pannkakor till oss till kvällsmat....det var gott med pannkakor vill jag lova.

Om en liten stund skall mamma och jag hämta mormor hos frissan och sen bär det av till landet ett par dagar. Pappa är ju ändå i tyskland med jobbet så då passar mamma och jag på att åka iväg hemifrån. Det skall bnli sååååå roligt har pratat om denna dag i snart en vecka nu =) =) =)
Ha en riktigt bra vecka och en kommande skön helg...det skall jag iallafall.
Kramelikram
ELLA

fredag 11 juni 2010

Dukning, bakning och nya skor =)

Igår var mamma och jag på stan med Nina och Hugo.

Innan vi åkte in till stan så var mamma och jag på Gumsbacken och var inne på Skokanonen för där brukar det finnas skor till mina små fötter....till ett bra pris dessutom.
När vi mött upp Nina och Hugo på stan så gick vi till Kina och skulle äta lunch.....vi barn fick köttbullar med pommes.

Här sitter jag och ritar vid köksbordet och sjunger samtidigt......
....när jag tröttnade på det så gick jag in och dukade fint till mamma, katten och mig =)

Bland det roligaste förutom vatten förståss, så måste det ju vara att få vara med mamma att baka. Denna gång så bakade vi rosen bröd (små frallabullar)......
....det är sååå roligt att baka......
.....så roligt att man måste dansa..med risk för att trilla ner från stolen =)

Här kommer det bilder på mina nya fina skor som mamma köpte till mig igår.
Dom vita kostade 100:- och dom rosa kostade 200:-......två par skor för bara 300:-.

I helgen som kommer så jobbar mamma så pappa och jag får klara oss på egen hand för på nätterna jobbar mamma och på dagarna sover hon. Sen på måndag så åker pappa till cykland igen (Tyskland) med jobbet så mamma och jag tar med oss mormor och morfar ner till stugan ett par dagar.
Ha en bra dag... fast det regnar.
Kramelikram
ELLA

tisdag 8 juni 2010

Kålmården =)

I lördags så var vi på Kålmårdens djurpark, och med oss hade vi moster Tussa, morbror Claes och kusinerna Lowe & Saga. Det var spännande. Fast inte djuren så mycket utam mest allt annat runt omkring.,,,så som alla fattenfall och brunnar och för att inte tala om alla klätterställningar i Bamses värld. Dom var roliga som tur var så var Bamse själv inte där för då hade jag nog blivit jätterädd.

Tyvärr så var det inte så mycket djur ute......och dom som var ute låg och flämtade i skuggan så man såg dom knappt. Men vi fick i allafall åka bil med Lowe och det var det roligaste på hela dagen =)

Här står Pappa och morbror i kö till bilarna.......
......Lowe körde riktigt bra....han blir en bra bilförare vad det lider

Efter bilturen så var vi inne hos getterna och det var jätteroligt......om man törst sätta sig riktigt nära och klappa vill säga....jag höll mig på behörigt avstånd, man kan ju aldrig så noga veta omdom är snälla eller inte.


Vi skulle ju se det djuret jag har pratat mest om sen sist vi var på Kålmården, nämligen "josefinernana".....med översätting blir det delfinerna.
Men dom fanns inte i lagunen som mamma trodde utan i uppvisningsbassängen och där får man inte vara mellan showerna så vi fick titta på sälarna istället och det var nästan lika roligt.

Idag skulle jag ha gått till dagis igen men igår så hade jag lite feber igen så mamma fick vara hemma med mig igen. Solen skiner inte idag så vi skall bara ta det lugnt mamma och jag.
Ha en bra dag =)
Kramelikram
ELLA

tisdag 1 juni 2010

Grillkväll hos Hugo & kusinbus =)

I lördags var vi hos Hugo och hade en heldag. Hugos mamma hade någon som var och gjorde massage på våra föräldrar medans vi barn fick leka. Olle och hans mamma var med och sen var det en liten tjej som heter Alva som var med oxå. Så allt som allt var vi fyra familjer som träffades. Det var jätteroligt.

På em var vi ute och lekte ett tag och jag lånade Hugos trehjuling och efter ett tag så fattade jag hur det går till när man cyklar.....vi skall öva mera hemma säger mamma.

På kvällen så grillades det och vi barn bjöds på grillad hamburgare och det var jättegott.

Det var ena rejäla hamburgare som vi barn fick....mums =)


Sover man inte någon middag på två dagar så blir man trött......har har jag somnat för natten i Hugos föräldrars säng.....observera att klockan är 19:00 och jag sover medans dom andra barnen fortfarande inte lagt sig ännu.


Igår måndag tillbringade vi hos moster Tussa och kusinerna Lowe o Saga. Lowe och jag var ute på fm medans Saga sov middag och lekte i sandlådan. Efter lunchen så gick vi ut igen och då blåste vi såpbubblor.

Fika i solskenet är mysigt....och gott förståss =) =) =)

Moster var i färd med att plantera lite blommor i krukor och då låg ju vattenslangen framme och den var ju hur inbjudande som hellst. Vi fick ta vatten och bladda i hinkar osv.....


......roligt var det men efter ett tag så börjar det som alltid efter ett tag att urarta sig från rolig lek till dum lek. Ellas geggiga och blöta fötter och ben säger väl det mesta om hur barnen såg ut efter ett tag. Det blev duschning av varje barn. Men roligt var det i allafall =)


Just det glömde ju att berätta att jag ville inte sova middag igår heller vilket resulterade i att jag somnade mitt i maten......videon nedan talar verkligen för sig kväll.
Ha en trevlig fortsatt vecka med er alla där ute....det skall jag iallafall.
Tjingeling
ELLA