lördag 25 december 2010

Julafton :)

Så var då julafton äntligen här.....som vi barn har längtat. Dagen till ära passade jag på att vakna extra tidigt, redan kl 06:15. Mamma och pappa ville nog sova en stund till men så blev det inte dagen till ära.

Vi började dagen med att öppna paketen i min julstrumpa......

......Hello Kitty som man kan klä av och på olika klänningar.


Så kom då äntligen Farbrorn med det stora T´t.....just det TOMTEN......

.......det var tre förväntansfulla barn som hälsade tomten välkommen.......

......det tog inte lång tid innan paketöppningen var igång för fullt......



...Tomten fick såklart kramar för alla fina julklapparna som barnen fick.....



......summa summaro så flöt julafton på bra och vi hade jättetrevligt.

Men den bästa julklappen var nog Molly Mus tygboken som jag fick av mina kusiner Lowe & Saga.


nu är julafton över för denna gång och idag tar vi oss en tur till Strängnäs till farmor & Sven och där blir vi nog kvar ett par dagar.
En fortsatt trevlig julhelg önskar jag er alla
Kram kram
ELLA

tisdag 21 december 2010

Shopping med mamma & mormor =)

Igår packade vi in oss i bilen pappa, mamma & jag, vi hämtade mormor och sen bar det av till Nyköping för lite shopping. Pappa roade sig på Volvo, bolaget & Clas Ohlsson. Jag fick följa med mamma och mormor på en liten shoppingrunda på stan.

När vi kom in på Åhlens så såg jag ett så himla fint förkläde med barbapappa på.......

.......visst är det väl fint, och det faktum att jag är verkligen gillar Barbapappa.
Jag fick faktiskt förklädet av mamma, jag fick även två jättefina grytlappar med Barbapappa på.
Tack snälla mamma dom är jättefina =) =) =)

Sen hittade jag jättefina julgranspynt, jag hade egentligen velat ha ett exemplar av varje men det fick räcka med förklädet & grytlapparna sa mamma.


När vi var på Ica Maxi så fick jag äran att köra Hello Kittys bil......

........roligt, roligt =)
Gårdagens shoppingrunda var jätteroligt men dagen idag har inte varit lika rolig. När man lägger sig sent på kvällen och stiger upp tidigt så blr man trött och verkligheten kommer i fatt en. Dagen idag har varit jobbig då jag har varit arg, glad, ledsen och framförallt TRÖTT.
För första gången på flera dagar så somnade jag i min säng ikväll redan kl 19:20. Mamma och pappa har haft en riktig tv-kväll utan att ha en lagom trött treårig ella som oxå vill se på tv.
Imorgon em skall mamma och jag till mormor & morfar och klä granen.....det skall bli jättekul =)
Tjingeling
ELLA

lördag 18 december 2010

vi firar Lucia & klär granen =)

Nu är det ju visserligen ett par dager sedan vi firade Licia på dagis men här kommer det lite bilder på det i alla fall:

Jag som Lucia (hann knappt in på dagis innan luciakronan åkte av)


Saga som pepperkaksgumma och som Lucia......fast utan krona =)


Två pepparkaks kusiner och sen lilla jag i bakgrunden.


Igår så beslöt sig mamma för att ta fram granen. Tanken var att vi skulle klä den fin och lägga under alla julklapparna för att sen överraska pappa med det till han kom hem. Problemet var bara att julgransbelysningen inte funkade längre så mamma fick ringa till mormor & morfar som var på stan och säga åt dom att köpa oss en ny belysning. som pappa fick sätta dit själv i granen då pappa kom hem före morfar & mormor.

Klä granen var en ny upplevelse som jag tyckte var jätterolig.......

Undra om granen tippar om man hänger alla kulorna på en och samma sida.....vad toro du?


Här kommer då det färdiga resultatet.......


I morse när mamma kom hem från jobbet så skulle hon stoppa i sladden till granen men då funkade inte belysningen....pappa skall fixa det under dagen har han lovat.
Denna helg blir en riktig pappa & Ella helg då mamma jobbar på nätterna och kommer hem och sover på dagarna. Det brukar funka utmärkt och säkert gör det det även denna helg oxå.
Trevlig helg önskar jag er alla
Kram kram
ELLA

måndag 13 december 2010

Lekstund =)

Idag har Olle & Hugo med mammor varit på besök. Det var jättelängesen vi träffades alla tre samtidigt.

Först blev det fika med egengjorda lussebullar & pepparkakor, Olles mamma Linda hade med sig nougatkakor som var såååå goda.

Men roligast av allt är ju att leka och stoja som bara vi barn kan =)

Här är det lek på hög nivå.


Jag har haft svårt att komma till ro och sova på kvällarna en period och mamma och pappa blir snart gråhåriga (säger dom i allafall)på detta fenomen som uppstått. Har jag riktigt svårt att somna så brukar jag vilja ligga i mamma & pappas säng vilket jag får då. Då brukar det se ut så här:



Nu har jag inte tid att skriva mera då jag skall på luciafirande på dagis. Mormor skall få följa med idag för pappa jobbar, eftersom kusin Saga går på samma avdelning så tar hon med sig morfar. det tror jag dom uppskattar mycket.
Fortsatt glad Lucia på er allesammans
Kram Kram
ELLA

fredag 10 december 2010

Hugo & jag =)

Igår var min kompis Hugo och hans mamma Nina på besök hos oss. Det var jätteroligt för vi hade inte setts på ett tag nu. Det är klart att lite osams är vi emellanåt men vem är inte det.

Hugo hittade min gitarr som jag fick i julklapp förra året..........


......Hugo spelade och jag diggade =)......

......visst är vi väl proffsiga =) =) =)


Eftersom pappa inte är hemma ikväll så tyckte mamma att Hugo och hans mamma kunde stanna kvar och äta kvällsmat med oss.....det tyckte Hugos mamma var en bra ide.

Mamma lagade "Örtkyckling med ris och kaneldoftande rödkålssallad" (Linas matkasse). Vi barn åt dock inte rödkålssalladen men apelsinskivorna som låg i den var smaskens...vi år ris och kyckling oxå med god apptit. Barnen var mätta och mammorna glada över att barnen för en gångsskull ätit ordentligt.
....det är roligt med middagsgäster =)

Mamma har varit hemma och vabbat i två dagar för mig men nu mår vi bättre. I em skall vi möta upp pappa inne i stan för en handling och sen pratar mamma om ny mobiltelefon.....vi får väl se. Mamma tänk på att tomten kommer snart =)
En trevlig helg önskar jag alla.
ELLA

lördag 4 december 2010

Pepparkaksbak =)

I torsdags var Lowe & Saga här och bakade pepparkakor med mig. Eller förresten Lowe, jag, moster och mamma bakade medans Saga mest åt av degen. Men det blev lite pepparkakor i allafall.


Inget går upp emot att baka......=)


Som ni ser så åt mest Saga av degen.


Moster Tussa spritsade kakorna med färgad glasyr och dom blev sååå fina.


Jag fick en egen namnad pepparkaka =)


Här hemma är vi sjuka och farten är rätt låg. Igår sov vi middag mamma och jag i ett par timmat vilket resulterade i att mamma och jag inte somnade förrns kl 23:30. Jag sov bara till kl 06:30 i morse så mamma och jag gick upp men kl 09:00 så somnade jag igen, skönt med en fm tupplur.

Ha en fortsatt trevlig helg & gå inte vilse i all snö.

Kramelikram
ELLA